poniedziałek, 28 października 2013

Tort z lokomotywą

Masa alkoholowa:
Masa budyniowa:

Tort jabłkowy

Masa jabłkowa:
Masa budyniowa:

Ciasto serowo-capucinowe

SKŁADNIKI:
Biszkopt:
6 jajek
1/2 szkl cukru
1/2 szkl mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
1 kg sera
10 dag masła
1 szkl. cukru
2 cukry waniliowe
4 jajka
1 szkl. mleka
2 budynie śmietankowe

Pianka cappucino:
2 śnieżki
3 łyżki cappucino
1 szkl. mleka
2 łyżeczki żelatyny (namoczyć i rozpuścić w 1/3 szklanki wody)

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto: 
Składniki na biszkopt połączyć ze sobą i upiec. Przekroić na pół.

Masa serowa:
Do garnka dać masło,jajka i ser, wymieszać i gotować ok 15min. Budynie wymieszać z zimnym mlekiem, wlać do gotowanego sera, dodać cukier i ponownie zagotować. Przełożyć biszkopt ciepłym serem i odstawić do ostygnięcia.

Pianka cappucino:
Do zimnego mleka wsypać kawę i wymieszać aż do rozpuszczenia kawy.Wsypać śnieżkę i ubić do zgęstnienia a następnie wlać żelatynę.Nałożyć na ciasto.

Jabłecznik


Zawijak drożdżowy z jabłkami