czwartek, 19 lipca 2012

Sernik cappuccinowy

SKŁADNIKI:
Ciasto:
4 jajka
1/3 szkl cukru
1/2 szkl mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
1 kg zmielonego sera
10 dag margaryny
1 szkl. cukru
2 cukry waniliowe
4 jajka
1 szkl. mleka
2 budynie śmietankowe

Pianka cappuccino;
2 śnieżki
2-3 łyżki kawy cappuccino
1 pełna szklanka mleka
2 łyżeczki żelatyny (namoczyć i rozpuścić w 1/3 szklanki wody)

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.

Masa:
Do garnka wbić jajka,dodać ser, masło-gotować około 10-15 minut.
Budynie wymieszać z zimnym mlekiem, wlać do gotowanego twarogu, dodać cukier, ponownie zagotować.
Na biszkopt wlać ciepły ser,odstawić do ostygnięcia.

Pianka:
Do zimnego mleka wsypać kawę,ubijać aż kawa się rozpuści.
Wsypać śnieżkę, ponownie ubijać aż do zgęstnienia, po czym dodać rozpuszczoną żelatynę.
Piankę wylać na ser i odstawić aż stężeje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz