czwartek, 19 lipca 2012

Tort ananasowo-kokosowy na roczek

SKŁADNIKI:
Biszkopt:
8 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa ananasowa:
1 margaryna
1 puszka ananasów
2 budynie śmietankowe
Masa kokosowa:
1/2 l mleka
25 dag kokosu
1 margaryna
1/2 szkl cukru pudru
1 kieliszek spirytusu

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:

Z podanych składników upiec biszkopt i przekroić na 3 części.

Masa ananasowa:
Ugotować budynie w 1/2 litrze syropu z ananasów. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyń i na koniec pokrojone w kostkę ananasy.

Masa kokosowa:
Mleko zagotować, wsypać kokos i prażyć przez 10 min. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać kokos i spirytus. Wymieszać.

Biszkopt przełożyć masami i udekorować śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz