SKŁADNIKI:
Biszkopt:
8 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa ananasowa:
1 margaryna
1 puszka ananasów
2 budynie śmietankowe
Masa kokosowa:Biszkopt:
8 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa ananasowa:
1 margaryna
1 puszka ananasów
2 budynie śmietankowe
1/2 l mleka
25 dag kokosu
1 margaryna
1/2 szkl cukru pudru
1 kieliszek spirytusu
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
Z podanych składników upiec biszkopt i przekroić na 3 części.
Masa ananasowa:
Ugotować budynie w 1/2 litrze syropu z ananasów. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyń i na koniec pokrojone w kostkę ananasy.
Masa kokosowa:
Mleko zagotować, wsypać kokos i prażyć przez 10 min. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać kokos i spirytus. Wymieszać.
Biszkopt przełożyć masami i udekorować śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz