SKŁADNIKI:
Biszkopt:
6 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
1/2 szkl cukru
2 żółtka
2 łyżki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 margaryna
2 łyżki kakao
Biszkopt:
6 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
1/2 szkl cukru
2 żółtka
2 łyżki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 margaryna
2 łyżki kakao
Dodatkowo:
lukier plastyczny do dekoracji, patrz tort tęczowy na 18-stkę (wystarczy jedna porcja)
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
Z podanych składników upiec biszkopt w prostokątnej formie. Ostudzić. Przekroić ciasto na pół w pionie a następnie te połówki przekroić poziomo i poukładać jeden na drugim.
Ciasto:
Z podanych składników upiec biszkopt w prostokątnej formie. Ostudzić. Przekroić ciasto na pół w pionie a następnie te połówki przekroić poziomo i poukładać jeden na drugim.
Masa budyniowa:
Z podanych składników (oprócz margaryny i kakao) ugotować budyń i ostudzić. Potem margarynę utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń. Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz