SKŁADNIKI:
Biszkopt:
8 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
8 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa mleczna:
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
25 dag margaryny
2 opakowania cukru waniliowego
2 szklanki mleka w proszku
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
25 dag margaryny
2 opakowania cukru waniliowego
2 szklanki mleka w proszku
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
Z podanych składników upiec biszkopt i przekroić na 2 blaty.
Ciasto:
Z podanych składników upiec biszkopt i przekroić na 2 blaty.
Masa mleczna:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz