sobota, 15 września 2012

Muffinkowe motylki

SKŁADNIKI:
100 g margaryny
100 g cukru pudru
100 g mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy

Krem budyniowy:
1 budyń waniliowy

PRZYGOTOWANIE:
Margarynę utrzeć na puch, dodać żółtka wymieszane z cukrem pudrem. Na koniec dać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat. Całość dobrze wymieszać aż do powstania jednolitej masy. 

Foremki napełniać łyżką do 3/4 wysokości. Piec ok 10-15 minut (w zależności od wielkości foremek.) i ostudzić.

Krem:
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.

W każdym muffinku zrobić okrągły otworek na czubku za pomocą łyżeczki. Do każdego otworku wcisnąć trochę kremu, następnie wykrojone fragmenty ciasta przekroić na pół i nałożyć na krem tak by kształtem przypominały motylki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz