poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Ciasto czekoladowo-kawowe

SKŁADNIKI:
Ciasto:
1 jajko
30 dag cukru
150 ml mleka
35 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao
15 dag margaryny

Polewa:
4 łyżki masła
25 dag cukru pudru
3 łyżki zimnej mocnej kawy
2 łyżeczki cukru waniliowego

kokos do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
Jajko ubić z cukrem na puszystą masę i dodać mleko. Wymieszać mąkę z proszkiem, cukrem i kakao. Dodać do jajka. Do masy wlać rozpuszczoną margarynę i dobrze wymieszać. Piec 10-15 min w temp 225'C.

Polewa:
Masło rozpuścić, dodać cukry i kawę. Dobrze wymieszać.

Ciepłe ciasto polać polewą i posypać kokosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz