niedziela, 11 marca 2012

Przekładaniec budyniowy z kokosem

SKŁADNIKI:
Biszkopt:
6 jajek
1/2 szkl cukru
1/2 szkl mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wkładka kokosowa:
5 białek
20 dag kokosu
3/4 szkl cukru

Masa budyniowa:
1 wiśniowy budyń
1/2 l mleka
2 łyżki cukru
1 margaryna

Krem budyniowy:
1 szkl. mleka
4 żółtka
1 łyżka budyniu śmietankowego
1 margaryna
1/2 szkl. cukru pudru

Polewa:
6 dag margaryny
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki kakao
3 łyżki mleka

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto: 
Składniki na biszkopt połączyć ze sobą i upiec. Przekroić na pół.

Wkładka:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać kokos i upiec. 

Masa :
Ugotować budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć na puch i dodawać stopniowo budyń.

Krem:
Mleko, żółtka i budyń ugotować i ostudzić. Margarynę ubić z pudrem i dodawać stopniowo budyń.

Polewa:
Wszystkie składniki krótko zagotować, mieszając, aż polewa kakaowa będzie mieć jednolitą konsystencję.

Na biszkopt wyłożyć krem budyniowy, przykryć wkładką kokosową, na nią wyłożyć masę budyniowa i przykryć biszkoptem. Polać polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz