SKŁADNIKI:
Biszkopt:
6 jajek
1/2 szkl cukru
1/2 szkl mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wkładka kokosowa:
5 białek
20 dag kokosu
3/4 szkl cukru
Masa budyniowa:
1 wiśniowy budyń
1/2 l mleka
2 łyżki cukru
1 margaryna
Krem budyniowy:
1 szkl. mleka
4 żółtka
1 łyżka budyniu śmietankowego
1 margaryna
1/2 szkl. cukru pudru
4 żółtka
1 łyżka budyniu śmietankowego
1 margaryna
1/2 szkl. cukru pudru
Polewa:
6 dag margaryny
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki kakao
3 łyżki mleka
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
Składniki na biszkopt połączyć ze sobą i upiec. Przekroić na pół.
Wkładka:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać kokos i upiec.
Masa :
Ugotować budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć na puch i dodawać stopniowo budyń.
Krem:
Mleko, żółtka i budyń ugotować i ostudzić. Margarynę ubić z pudrem i dodawać stopniowo budyń.
Polewa:
Wszystkie składniki krótko zagotować, mieszając, aż polewa kakaowa będzie mieć jednolitą konsystencję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz