SKŁADNIKI:
Biszkopt:
8 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa cappuccino:
1/4 szkl wrzącej wody
14 łyżeczek cappuccina orzechowego
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej1/4 szkl wrzącej wody
14 łyżeczek cappuccina orzechowego
2 szkl mleka
5 łyżek mąki
1 margaryna
1/2 szkl cukru pudru
Śmietanka:
1/2 l śmietany
2 śmietan-fixy
1 łyżka cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
składniki na biszkopt połączyć ze sobą i upiec. Przekroić na 3 blaty.
Masa:
Cappuccino i kawę wsypać do wody i wymieszać. Mleko wlać do garnka i wsypać mąkę, dobrze wymieszać. Cappuccino wlać do mleka i zagotować. Ostudzić. Margarynę ubić dodać puder i stopniowo dodawać budyń cappucinowy.
Śmietanka:
Śmietanę ubić dodając śmietan-fixy i puder.
Biszkopty przełożyć masa i śmietaną. Trochę zostawić i udekorować całość, posypać startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz