poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Roladki mięsne

SKŁADNIKI:
1.Roladki mielone z jajkiem:
1/2 kg mięsa mielonego
3-4 jajka
1 szkl bułki tartej
majeranek
sól
pieprz

2.Roladki z kurczaka:
4 filety z kurczaka
4 plastry sera żółtego
1 ogórek
2 kiełbaski
musztarda
sól pieprz
mąką
jajko
bułka tarta

PRZYGOTOWANIE:
1. Roladki mielone
Jajka ugotować na twardo, jedno zostawić surowe. Mielone przyprawić, dodać jajko i bułkę, dobrze wymieszać. Uformować placki włożyć całe jajko i zlepić. Panierować i smażyć na oleju z obu stron.

2. Roladki z kurczaka
Filety delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Ogórka i kiełbaski pokroić w paski, Każdy plaster posmarować musztardą i poukładać plasterki sera. Na to dać po kawałku ogórka i kiełbaski. Filety bardzo ciasno zwinąć i spiąć roladkę wykałaczką. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz