wtorek, 14 lutego 2012

Tort Czekoladowe Serce

SKŁADNIKI:
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Śmietana:
0.5 l śmietany
2 śmietan-fixy
2 łyżki cukru pudru
galaretka czerwona

Polewa :
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru pudru
10 dag margaryny
1 łyżka mleka

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
składniki na biszkopt połączyć ze sobą i upiec.ostudzić i przekroić na trzy blaty.

Śmietana:
Śmietanę ubić dodając fixy i puder na sztywno.
Galaretkę zrobić, pokroić w kostkę i dodać do śmietany.

Polewa:
Wszystkie składniki połączyć i zagotować.

Ciasto przełożyć śmietaną.Polać polewą i udekorować.

2 komentarze:

  1. no no tort walentynkowy bardzo ładny

    OdpowiedzUsuń
  2. śliczny tort :)
    a jaki dobry był :p
    normalanie mniam mniam

    OdpowiedzUsuń