niedziela, 26 lutego 2012

Ciasto Cappuccino

SKŁADNIKI:
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szkl cukru
1/2 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do piecz.

Masa cappuccino:
1/4 szkl wrzącej wody
14 łyżeczek cappuccina orzechowego
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 szkl mleka
5 łyżek mąki
1 margaryna
1/2 szkl cukru pudru

Śmietanka:
1/2 l śmietany
2 śmietan-fixy
1 łyżka cukru pudru

PRZYGOTOWANIE:
ciasto:
składniki na biszkopt połączyć ze sobą i upiec.

Masa:
Cappuccino i kawę wsypać do wody i wymieszać. Mleko wlać do garnka i wsypać mąkę, dobrze wymieszać. Cappuccino wlać do mleka i zagotować. Ostudzić. Margarynę ubić dodać puder i stopniowo dodawać budyń cappucinowy.

Śmietanka:
Śmietanę ubić dodając śmietan-fixy i puder.

Na biszkopt nałożyć masę cappucinową a na nią śmietanę. Można śmietanę polać polewą lub posypać czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz