Składniki:
Biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem toffi:
1 puszka toffi
3/4 margaryny
Krem budyniowy:
1 budyń śmietankowy
2 szkl. mleka
2 łyżki cukru
3/4 margaryny
Śmietana:
250ml śmietany
1 śmietan fix
1 łyżka pudru
Dekoracja:
1 banan
2 paluszki lub rurki
posypki kolorowe
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę, zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Upiec na złoty kolor. Po upieczeniu przekroić na 3 części
Toffi:
Margarynę ubić na pulchną masę i dodawać stopniowo toffi. Wymieszać na jednolitą masę.
Budyń:
W pół szklance mleka wymieszać budyń, resztę mleka ugotować z cukrem,dodać budyń i wymieszać. Wystudzony budyń utrzeć z margaryną na krem.
Śmietana:
Śmietanę ubić na sztywno dodając puder i fix.
Biszkopty przełożyć kremem. Cały tort przeciąć na pół i odwrócić tak by przypominały skrzydła motyla. Całość obłożyć śmietaną i udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz